Home » ATP » Goffin duikt omlaag op ATP-ranking, De Greef maakt sprong voorwaarts

Goffin duikt omlaag op ATP-ranking, De Greef maakt sprong voorwaarts

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ATP-toernooi van Rome (Italië, ATP Masters 1000) slaagde David Goffin er niet in om zijn kwartfinale te verdedigen en dat vertaalt zich in een sterke daling op de ATP-ranking. Arthur De Greef boekt wel een mooie winst.

Goffin (ATP-30) strandde in Rome in de tweede ronde en is al het hele jaar op de sukkel. Deze week zakt de Luikenaar zeven plaatsen, hij komt uit op de 30e plaats. Het is al van 2014 geleden dat onze landgenoot nog zo laag gerangschikt stond. Op de ATP Race, die enkel rekening houdt met de resultaten van dit jaar, staat Goffin pas 47e.

Beter nieuws is er van de andere Belgen, Ruben Bemelmans (ATP-164, +3), Kimmer Coppejans (ATP-181, +2), De Greef (ATP-185, +40) en Steve Darcis (ATP-244, +12) maken allen een sprong vooruit. Joris De Loore (ATP-316, -5) en Zizou Bergs (ATP-423, -1) gaan lichtjes achteruit.

In de top tien blijft Novak Djokovic (ATP-1) de ranglijst aanvoeren voor Rafael Nadal (ATP-2). Stefanos Tsitsipas (ATP-6) rukt op naar de zesde plaats.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden