Home » Geen categorie » Goffin: “Eindigen voor Van Avermaet en De Bruyne, dat gebeurt me niet vaak”

Goffin: “Eindigen voor Van Avermaet en De Bruyne, dat gebeurt me niet vaak”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-7) werd zaterdag als eerste tennisser ooit verkozen tot Sportman van het jaar. De 27-jarige Luikenaar was uiteraard in de wolken met zijn prijs: “Dit is een mooie beloning.”

Goffin hield wielrenner Greg Van Avermaet en voetballer Kevin De Bruyne achter zich. “Dat ik voor hen eindig, dat gebeurt niet vaak. Ik ben zeer fier op deze prijs. Het is een mooie beloning. Dat ik de eerste tennisser ben die wint, geeft een speciaal gevoel. We verdienden allemaal deze trofee.”

Goffin blikte ook terug op het voorbije seizoen. “Het mooiste moment was ongetwijfeld mijn zege tegen Roger Federer. Hem voor het eerst in mijn carrière kloppen in de halve finales van de ATP World Tour Finals, dat zal me altijd bijblijven. Hij is mijn grote jeugdidool”, aldus de Luikenaar.

En wat zijn de verwachtingen voor volgend jaar? “Het is vanzelfsprekend de bedoeling om te blijven evolueren en vooral nog beter te doen in de grandslamtoernooien (waar een kwartfinale op de Australian Open en op Roland Garros voorlopig zijn beste prestatie is).”

Rest de vraag of Goffin na een slopend seizoen, waarbij zijn knie hem meermaals parten speelde, voldoende gerecupereerd zal zijn. ‘La Goff’ kreeg amper twee weken vakantie. “Ik had graag nog één of twee weken extra rust gehad, maar dat was niet mogelijk. Op 30 december vat ik het nieuwe seizoen aan met de Hopman Cup.”

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden