Home » Geen categorie » Goffin en Bemelmans winnen in Miami, Van Uytvanck uitgeschakeld

Goffin en Bemelmans winnen in Miami, Van Uytvanck uitgeschakeld

Op het toernooi van Miami kwamen drie landgenoten in actie in de kwalificaties. Bij de mannen gaan David Goffin en Ruben Bemelmans een ronde verder, bij de vrouwen verloor Alison Van Uytvanck haar eerste wedstrijd.

Goffin (ATP-97) moest aantreden tegen de jonge Zweed Elias Ymer (ATP-788) die een wildcard kreeg voor de kwalificaties. 9e reekshoofd Goffin wist vlot te winnen in iets meer dan een uur met 6-4 en 6-1. In de volgende ronde wacht de Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-104).

Bemelmans (ATP-161) stond voor een moeilijke opdracht tegen de Braziliaan Thomasz Bellucci (ATP-91). Hij verloor de eerste set met 4-6, maar wist daarna wel set twee te winnen met 6-3. In de beslissende set gaf Bellucci op bij een 4-2 achterstand, waardoor ‘Ruby’ een ronde verder gaat. In de beslissende wedstrijd moet Bemelmans het opnemen tegen Paul-Henri Mathieu (ATP-114), die de Nederlander Jesse Huta Galung (ATP-116) versloeg met 6-4 4-6 6-4.

Van Uytvanck (WTA-85), twaalfde reekshoofd tijdens de kwalificaties, moest aan de bak tegen de Coco Vandeweghe (WTA-104). Beide sets eindigden in een tiebreak en daarin trok de Amerikaanse twee maal aan het langste eind, na 1 uur en 53 minuten stond de 7-6(2) 7-6(4) eindstand op het bord. Kirsten Flipkens (WTA-23) en Yanina Wickmayer (WTA-60) staan rechstreeks op de hoofdtabel.