Home » ATP » Goffin en Bergs als duo naar tweede ronde in Marseille

Goffin en Bergs als duo naar tweede ronde in Marseille

Goffin en Bergs als duo naar tweede ronde in Marseille

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin en Zizou Bergs (beiden zonder dubbelranking) hebben zich als duo geplaatst voor de tweede ronde van het dubbelspel op het ATP-toernooi van Marseille (Frankrijk, ATP 250).

De twee Belgen zijn in Marseille volop vertrouwen aan het tanken. Goffin (ATP-41) plaatste zich dinsdag al voor de tweede ronde in het enkelspel, terwijl Bergs (ATP-132) zich maandagavond maar nipt gewonnen moest geven tegen publieksfavoriet Stan Wawrinka (ATP-105).

Voor het dubbelspel besloten de twee voor de gelegenheid hun krachten te bundelen en dat leverde in de eerste ronde al meteen succes op. Marco Bortolotti (ATP D-116) uit Italië en Sergio Martos Gornes (ATP D-107) uit Spanje waren daarvan het slachtoffer: 3-6, 6-2 en 10-7.

De wedstrijd duurde 1 uur en 20 minuten en liet zich vooral opmerken door een groot verschil in opslagkwaliteit. De Italiaans-Spaanse tandem moest maar liefst acht breakballen toestaan (waarvan ze er wel zes redden) en haalde in de tweede set met moeite 52% op zijn eerste opslag. Goffin en Bergs mogen met een gemiddelde van 69% over de hele wedstrijd, meer dan tevreden zijn over hun opslagspellen.

In de tweede ronde op donderdag wachten de Pool Romain Arneodo (ATP D-100) en Sam Weissborn (ATP D-112) uit Oostenrijk. Zij konden in ronde één de vijfde reekshoofden verrassen.

(lees verder onder de tweet)

Meer Belgen in Marseille

Naast Goffin en Bergs, stonden er nog drie Belgen op de tabellen in Marseille. Sander Gillé (ATP D-49) en Joran Vliegen (ATP D-50) werden uitgeschakeld in de eerste ronde van het dubbelspel en Kimmer Coppejans (ATP-234) verslikte zich tijdens het weekend in de kwalificaties.

Speelschema ATP Marseille donderdag 23 februari

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws