Home » Davis Cup » Goffin en co beginnen trainingen voor Davis Cup-duel

Goffin en co beginnen trainingen voor Davis Cup-duel

Goffin en co beginnen trainingen voor Davis Cup-duel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de Country Hall in Luik is de Belgische Davis Cup-ploeg gestart aan de voorbereidingen voor het komende duel tegen Zwitserland. Op het felle groen-met-blauwe hardcourt klopten David Goffin (ATP-21) en zijn ploegmakkers enkele balletjes.

Van vrijdag tot zondag wordt er op verschillende plaatsen over de hele wereld gestreden in de eerste ronde van de Davis Cup. Ook België doet daar aan mee en ontvangt het Zwitserse team, die hun titel van vorig jaar verdedigen, in Luik. De winnaar van de clash stoot door naar de kwartfinales.

Met David Goffin, Steve Darcis (ATP-102), Ruben Bemelmans (ATP-132) en, in primeur, Niels Desein (ATP-154) treedt alvast de op papier sterkste ploeg van Johan Van Herck aan. Tegen een onthoofde Zwitserse selectie met Yann Marti (ATP-292), Adrien Bossel (ATP-321), Henri Laaksonen (ATP-344) en Michael Lammer (ATP-576) zijn de Belgen dan ook torenhoog favoriet. Vraag blijft echter wel hoe fit Goffin (na een ribblessure) en Darcis (na een buikspierblessure) zullen zijn. Echter, ook met een B-ploeg zou dit Zwitserland nooit problemen mogen opleveren.

Het blijft natuurlijk wel sport, en dus is te vroeg victorie kraaien nooit een goed idee. Onder aanvoeren van Goffin bouwt de Belgische ploeg dan ook liefst zoveel mogelijk zekerheid in en begonnen ze maandag al te trainen op het Luikse hardcourt. Dinsdag staan er nog meer trainingen op het programma, alsook een voorstelling van beide ploegen aan de pers.

Foto’s: Davis Cup België – Zwitserland – © Tennis Vlaanderen

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws