Home » ATP » Goffin en Coppejans springen omhoog op ATP-ranking

Goffin en Coppejans springen omhoog op ATP-ranking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-23) speelde afgelopen weekend de finale op het ATP-toernooi van Halle, en daardoor stijgt hij deze week opnieuw op de ATP-ranking. Ook Kimmer Coppejans (ATP-146) stond afgelopen weekend in de finale in Blois, en maakte deze week een mooie sprong.

Goffin liet eindelijk nog eens zijn kunnen zien in Halle, en dat vertaalt zich in een mooie opmars op de ATP-ranking. De Luikenaar stijgt deze week 10 plaatsen en staat nu 23e. Ook Coppejans doet een erg goede zaak, hij gaat 19 plaatsen vooruit en staat nu 146e. Ruben Bemelmans (ATP-171, +4) is de derde Belg, gevolgd door Arthur De Greef (ATP-212, -29) en Steve Darcis (ATP-230, +5). Ook in het dubbelspel waren er afgelopen week mooie prestaties van Joran Vliegen (ATP-61, +2) en Sander Gillé (ATP-81, +8).

De top tien van de ATP-ranking blijft deze week ongewijzigd. Novak Djokovic (ATP-1) voert de ranking aan voor Rafael Nadal (ATP-2), Roger Federer (ATP-3), Dominic Thiem (ATP-4) en Alexander Zverev (ATP-5). Felicano Lopez (ATP-53, +60) won met een wildcard het ATP-toernooi van Queens en springt deze week omhoog.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden