Home » Geen categorie » Goffin en Coppejans winnen in Noumea

Goffin en Coppejans winnen in Noumea

Goffin en Coppejans winnen in Noumea

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zowel David Goffin als Kimmer Coppejans hebben zich geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Noumea ($ 75 000 +H). Goffin walste over zijn tegenstander terwijl Coppejans voor een stunt zorgde door het derde reekshoofd uit te schakelen.

David Goffin (ATP-110) had op een demonstratietoernooi in Frankrijk al bewezen dat hij helemaal hersteld was van zijn polsblessure door onder andere Richard Gasquet te verslaan. Maar ook de twijfelaars werden nu overtuigd. In zijn eerste ronde liet hij geen spaander heel van zijn tegenstander, de Spanjaard Gerard Granollers (ATP-222). Hij gunde Granollers slechts één game. La Goff benutte zes van zijn zeven breakpunten en met 6-1 en 6-0 plaatste hij zich eenvoudig voor de tweede ronde.

Ook Kimmer Coppejans (ATP-258) plaatste zich voor die tweede ronde. Tegen derde reekshoofd Martin Klizan (ATP-108) begon Copperjans nochtans als underdog. De grote rankingskloof werd ook in de eerste set duidelijk. Klizan dicteerde en de Belg kon het spel enkel ondergaan: 2-6. In de tweede set kantelde de partij echter volledig. Coppejans nam meer initiatief en liet Klizan alle hoeken van het terrein zien. Met 6-3 en 6-2 pakte hij set 2 en 3 en zo zorgde hij voor een eerste Belgische stunt van het nog prille seizoen.

Coppejans en Goffin moeten nog even wachten voordat ze hun tegenstanders in die tweede ronde kennen. Wat wel al vaststaat is dat het voor Coppejans een Fransman zal zijn, terwijl Goffin de baan op moet tegen een Amerikaan. Later op dinsdag speelt Coppejans ook nog zijn eerste ronde van het dubbelspel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws