Home » Geen categorie » Goffin en Darcis naar kwartfinale Bordeaux

Goffin en Darcis naar kwartfinale Bordeaux

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin en Steve Darcis lijken hun draai gevonden te hebben in Bordeaux. Beide landgenoten wisten zich te plaatsen voor de kwartfinale.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Eerste reekshoofd Goffin (ATP-59) kwam als eerste in actie, tegen de Braziliaan Joao Souza (ATP-113). Goffin wist in de eerste set zeven breakpunten weg te werken, en ging zelf eenmaal door de opslag van de Braziliaan : 6-3. De tweede set ging heen en weer, en ging uiteindelijk naar Souza met 4-6. In de laatste set trok Goffin het laken echter naar zich toe, en ging 2 keer door de opslag van zijn tegenstrever. Na 2 uur en 6 minuten stond de 6-3 4-6 6-3 eindstand op het scorebord.

Steve Darcis (ATP-105) kende minder moeite tegen vijfde reekshoofd Paul-Henri Mathieu (ATP-72). Na 1 uur en 13 minuten haalde Darcis het met 7-5 en 6-4, opvallend vlotter dan in zijn eerste ronde partij.

In de kwartfinale moet David Goffin het opnemen tegen het Franse 6e reekshoofd Kenny De Schepper, de winnaar van de Ethias Trophy in Mons vorig jaar. Ze speelden nog nooit tegen elkaar.

Steve Darcis krijgt een Spaanse gravelbijter voorgeschoteld : 3e reekshoofd Guillermo Gracia-Lopez. In onderlinge ontmoetingen staat het 2-1 voor de Spanjaard.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens en Su-Wei Hsieh - © Jimmie48 Tennis Photography

Nieuwe dubbelpartner voor Mertens

Elise Mertens (WTA D-4) en Su-Wei Hsieh (WTA D-1) zullen in 2022 niet meer samen dubbelen. Mertens zal volgend seizoen samen spelen met de Russische speelster Veronika Kudermetova (WTA D-14)

LEES MEER