Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin en Darcis op hoofdtabel in Melbourne

Goffin en Darcis op hoofdtabel in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Natuurlijk wagen ook de Belgische mannen hun kans op de Australian Open, het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar. Met twee namen rechtstreeks op de hoofdtabel, drie op de kwalificatielijst en nog eens drie bij de alternates heeft België acht spelers die het mooie weer kunnen maken in Melbourne.

Net als bij de dames, bestaat de hoofdtabel bij de heren ook uit 104 gelukkigen. Onder hen twee Belgen, David Goffin (ATP-16) en Steve Darcis (ATP-86). Voor Goffin is het zijn vijfde deelname sinds 2011. Dat jaar gaf hij in de eerste ronde van de kwalificaties op tegen Milos Roanic (ATP-14), die toen op een 152e plaats op de wereldranglijst stond. In 2015 bereikte Goffin de tweede ronde van het hoofdtoernooi, maar moest met 0-6 in de vierde set de overwinning aan Marcos Baghdatis (ATP-46) laten. Darcis struikelde vorig jaar in de derde kwalificatieronde, in drie sets moest hij de duimen leggen tegen de Oostenrijkse Jurgen Melzer (ATP-107), ooit nummer zes van de wereld. Verder geraakte Steve nooit door de eerste ronde van de hoofdtabel.

Goffin en Darcis kunnen het gezelschap krijgen van Ruben Bemelmans (ATP-109), Kimmer Coppejans (ATP-130) en Yannick Mertens (ATP-201). Zij moeten zich wel eerst door de kwalificaties worstelen. Bemelmans sukkelt echter nog met een voetblessure waardoor zijn voorbereiding op de Australian Open niet in optimale omstandigheden verloopt en hij wellicht niet 100% fit aan de start in Melbourne zal verschijnen. Germain Gigounon (ATP-260), Niels Desein (ATP-269) en Maxime Authom (ATP-273) staan op de alternates-lijst.

Kimmer Coppejans - © Philippe Buissin/IMAGELLAN
Kimmer Coppejans – © Philippe Buissin/IMAGELLAN

De entry list bij de heren biedt niet al te veel verrassingen. Juan Monaco (ATP-53) en Thanasi Kokkinakis (ATP-80) trokken zich terug eerder al terug uit het toernooi en eind december besliste Richard Gasquet (ATP-9) hun voorbeeld te volgen. Gasquet, die reeds vier keer de vierde ronde bereikte in Melbourne, liep een blessure aan de rug op. Zijn plek wordt ingenomen door niemand minder dan Kyle Edmund (ATP-102), de jonge Brit die indruk maakte tijdens de Davis Cup-finale in november.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS