Home » European Open » Goffin en Darcis winnen ‘European Open Pedalo Cup’

Goffin en Darcis winnen ‘European Open Pedalo Cup’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ter promotie van de European Open (ATP 250; € 589 185) werd op maandag in Antwerpen de ‘European Open Pedalo Cup’ georganiseerd. In een vooruitgave van de Davis Cup-finale nam België het op tegen Frankrijk, alleen was dat niet in tennis, maar in… waterfietsen.

Voor het Havenhuis in Antwerpen namen David Goffin (ATP-10) en Steve Darcis (ATP-65) het op tegen Benoît Paire (ATP-39) en Sébastien Grosjean, mede-organisator van de European Open. In een vooruitgegeven Davis Cup-finale moesten beide duo’s zo snel mogelijk een afstand afleggen in een pedalo, een soort waterfiets. Traditiegetrouw was ook Johan Van Herck op post als coach van de Belgische equipe.

Onder toeziend oog van gelegenheidsscheidsrechter Nick Kyrgios (ATP-20) zorgden de Belgen al snel voor een voorsprong die ze niet meer uit handen zouden geven. Ze kwamen dan ook als eerste over de finish, wat Goffin al lachend liet opmerken dat de Belgen nu het mentale voordeel hadden voor de echte finale over een maand.

David Goffin & Steve Darcis - © Vincent Van Doornick (Imagellan)
David Goffin & Steve Darcis – © Vincent Van Doornick (Imagellan)

Rob van Roy

Rob van Roy

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden