Home » ATP » Goffin en Gigounon zijn ambitieus: “Goesting en fighting spirit terugvinden”

Goffin en Gigounon zijn ambitieus: “Goesting en fighting spirit terugvinden”

Goffin en Gigounon zijn ambitieus: “Goesting en fighting spirit terugvinden”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Enkele dagen geleden kondigde David Goffin (ATP-15) aan dat Germain Gigounon zijn nieuwe coach wordt. “De goesting terugvinden, heeft prioriteit”, blikken de twee vrienden vooruit op hun samenwerking.

Gigounon bereikte in 2015 zijn hoogtepunt als tennisser, de 185e plaats op de ATP-ranking en werkte als coach eerder samen met Ysaline Bonaventure (WTA-122). Veel ervaring heeft de pas 31-jarige Belg dus niet. “Dat klopt, maar hij is als een frisse wind die mij heel goed kan doen”, reageert Goffin bij RTBF. “Hij heeft ook een goede visie op tennis en is super gepassioneerd. Ondanks zijn jonge leeftijd, straalt hij al heel wat maturiteit uit. We zullen zien wat het geeft, maar ik denk dat hij alle kwaliteiten heeft om een topcoach te zijn.”

Vriendschap

De vriendschap tussen Goffin en Gigounon gaat ver terug, is dat niet gevaarlijk als je het professioneel moet houden? “Germain heeft mij al professioneel begeleid op het toernooi van Antwerpen en die samenwerking verliep goed. Ik heb hem daarna gevraagd om mijn coach te worden omdat ik merkte dat hij echt een goed plan klaar heeft. Hij kan mijn spel enorm goed lezen en kent mij door en door. We zijn vrienden, ja, maar de bedoeling is dat we ook hard gaan werken.”

“We weten dat we vrienden zijn en dat ik weinig ervaring heb”, vult Gigounon aan, “maar we hebben alles op tafel gelegd en besloten dat we een goede match kunnen zijn. Ik ken David en zijn carrière door en door. Ik weet wat goed werkte tussen hem en zijn ex-coaches en wat minder liep.”

David Goffin en Germain Gigounon - © Germain Gigounon (Instagram)
David Goffin en Germain Gigounon – © Germain Gigounon (Instagram)

Terug naar de basis

Na de tennis lockdown speelde Goffin zonder bezieling en stapelde hij de snelle uitschakelingen op. “Daarom is het eerste doel om mijn goesting terug te vinden, mijn fighting spirit. Ik moet terug naar de basis en dat begint met een goede fysieke voorbereiding. Dat wordt belangrijk met het oog op 2021. Wat betreft het klassement, heb ik nog geen doelstellingen. Het is te vroeg om daarover nu al te praten.

“Naast het fysieke, werken we momenteel op enkele kleine technische aanpassingen. Mijn terugslag was de laatste tijd een beetje van mindere kwaliteit bijvoorbeeld. We focussen ook op mijn tweede opslag en het sneller naar het net komen.”

“David moet zijn sterke punten herontdekken, daarom moeten we terug naar de basis”, weet Gigounon. “Hij is die basis een beetje kwijtgeraakt, het snel nemen van de bal, goed bewegen op de baan… Dat zijn zijn sterktes en die moet hij terugvinden. Daarna kunnen we heel veel andere zaken toevoegen, maar we gaan stap voor stap zodat hij zijn vertrouwen kan terugvinden.”

“Voor mij is het een énorme uitdaging om een topper als David te mogen coachen. Ik heb dan ook heel veel ambitie met hem.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws