Home » ATP » Goffin en Gillé-Vliegen missen finale in Aix-en-Provence

Goffin en Gillé-Vliegen missen finale in Aix-en-Provence

Goffin en Gillé-Vliegen missen finale in Aix-en-Provence

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-95) kon zich niet plaatsen voor de enkelfinale in Aix-en-Provence (Frankrijk, 200.000 euro). Sander Gillé (ATP D-42) en Joran Vliegen (ATP D-43) grepen naast de dubbelfinale.

Goffin onderuit tegen topreekshoofd

Op het Challengertoernooi van Aix-en-Provence tankte Goffin vertrouwen met drie zeges op rij tegen thuisspelers. In de halve finale volgde een moeilijke confrontatie met eerste reekshoofd en top 20-speler Tommy Paul (ATP-17). Het werd hun eerste duel.

In de eerste set waren de twee spelers aan elkaar gewaagd maar haalde Paul het met 6-4. De Amerikaan nam duidelijk afstand van Goffin in de tweede set en maakte de partij af met 6-2. In de finale neemt Paul het op tegen Andy Murray (ATP-52).

Goffins zal nu reizen naar de Italiaanse hoofdstad Rome. Hij staat daar rechtstreeks op de hoofdtabel van het ATP 1000-toernooi.

(lees verder onder de tweets)

Geen dubbelfinale voor Gillé en Vliegen

In het dubbelspel in Aix-en-Provence gingen Gillé en Vliegen in de tweede ronde voorbij de tweede reekshoofden. Het Belgische team moest in de halve finale aan de bak tegen Nuno Borges (ATP D-74) en Francisco Cabral (ATP D-52).

Borges en Cabral wonnen de spannende eerste set in een tiebreak (7-6 (4)). In de tweede set gingen Gillé en Vliegen met 6-2 onderuit.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws