Home » Geen categorie » Goffin en Malisse naar tweede ronde in Washington

Goffin en Malisse naar tweede ronde in Washington

Goffin en Malisse naar tweede ronde in Washington

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het hardcourttoernooi van Washington ($1 295 790) hebben David Goffin (ATP-87) en Xavier Malisse (ATP-100) zich geplaatst voor de tweede ronde.

De eerste ronde van het hardcourttoernooi in Washington is succesvol afgelopen voor onze landgenoten David Goffin en Xavier Malisse. Goffin moest het opnemen tegen Yen-Hsun Lu (ATP-60) van de Chinese Tapei. Goffin rekende vrij gemakkelijk af met Lu, die nochtans 27 plaatsen hoger gerangschikt staat. De 22-jarige Luikenaar won in twee sets (6-4,6-4).

Malisse had in zijn match tegen de lager geklasseerde Amerikaan Rajeev Ram (ATP-125) drie sets nodig. De eerste set verliep moeizaam voor de 33-jarige Belg. Zijn opslag draaide in deze eerste set niet goed. Malisse had toen een eerste service percentage van amper 33 procent en sloeg 4 dubbele fouten. Malisse verloor de eerste set met 6-4 maar kwam terug in de wedstrijd met een betere opslag. Hij won de twee volgende sets met 6-3 en 6-2.

In de tweede ronde in Washington wachten voor Goffin en Malisse moeilijkere tegenstanders. Goffin moet het opnemen tegen het 20-jarige Australische talent Bernard Tomic (ATP-40). Goffin is echter niet kansloos tegen Tomic. Vorig jaar versloeg Goffin Tomic immers in vier sets in de tweede ronde van Wimbledon. Malisse’s tegenstander is de sterke 22-jarige Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP-32).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws