Home » Geen categorie » Goffin en Nadal reageren na ongeziene fout van ref in Monte Carlo

Goffin en Nadal reageren na ongeziene fout van ref in Monte Carlo

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Afgelopen weekend werd David Goffin (ATP-10) in zijn wedstrijd tegen Rafael Nadal (ATP-5) op ongeziene wijze een punt ontnomen door scheidsrechter Cédric Mourier. De Belg en de Spanjaard lieten maandag nog één keer hun licht schijnen op het incident.

“Ik zag op Mouriers’ gezicht dat hij twijfelde”, vertelt Goffin. “Ik heb niets tegen hem. Hij is een sympathieke man, maar hij heeft een fout gemaakt. Voor mij is dit incident alleszins gesloten. Ik ben niet het type dat over zoiets blijft doordraven. De wedstrijd is gespeeld, ik moet verder nu.”

Nadal relativeert

“Ik begrijp dat zoiets lastig is, maar we gaan nu toch niet beweren dat een punt bij 2-3 in de eerste set alles verandert”, relativeert Nadal op zijn beurt. “Het is geen voetbal, hoor. In tennis spelen we veel punten. Natuurlijk weet je nooit wat er bij 2-4 gebeurd zou zijn, maar ik zag het sowieso wel goed komen. Bij 2-3 en 0-40 achter ben ik agressiever gaan spelen want ik wist dat er iets moest veranderen omdat David sterk aan het spelen was.”

Lees hier nog een keer wat er precies gebeurd is afgelopen zaterdag.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER