Home » Davis Cup » Goffin en Tsonga leiden hun delegatie naar de Davis Cup-finale

Goffin en Tsonga leiden hun delegatie naar de Davis Cup-finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De selecties voor de Davis Cup-finale zijn bekend. Voor kapitein Johan Van Herck is het duidelijk: “We hebben voor een tweede keer een afspraak met de geschiedenis, maar Frankrijk is favoriet om te winnen”.

In het Stade Pierre Mauroy in Rijsel wordt van 24 tot 26 november de finale van de Davis Cup gespeeld tussen België en Frankrijk. Dinsdag werden de selecties van beide teams bekendgemaakt. Voor België zullen David Goffin (ATP-8), monsieur Davis Cup Steve Darcis (ATP-76), Ruben Bemelmans (ATP-106) en Arthur De Greef (ATP-174) hun opwachting maken. Kapitein Johan Van Herck roept Joris De Loore (ATP-279), die van een blessure terugkomt, op als reserve.

Het Franse team mag rekenen op Jo-Wilfried Tsonga (ATP-15) en Lucas Pouille (ATP-18) voor het enkelspel. Absolute dubbeltoppers Nicolas Mahut (ATP D-6) en Pierre Hugues Herbert (ATP D-13) maken ook deel uit van de Franse delegatie. Richard Gasquet (ATP-31) en Julien Benneteau (ATP-57) zijn de reservespelers. Kapitein Yannick Noah, die zelf de Davis Cup-finale in 1982 speelde, wil zijn team naar de tiende Davis Cup-titel leiden. Frankrijk won in 2001 zijn laatste Davis Cup.

“Frankrijk is favoriet, maar impossible is nothing!”

Voor de tweede keer in drie jaar tijd leidde Van Herck zijn ploeg naar de finale van de Davis Cup. In 2015 verloren ze in Gent de finale tegen het Verenigd Koninkrijk. Voor de Belgische kapitein is het duidelijk: we zijn niet de favoriet, maar niets is onmogelijk.

“Dit duel tussen Frankrijk en België kondigt zich veelbelovend aan. Frankrijk is favoriet, daar moeten we eerlijk in zijn. Maar in Davis Cup zijn er zoveel factoren die een rol spelen. En het zou niet de eerste keer zijn dat ons team boven zichzelf uitstijgt”, aldus een realistische maar strijdvaardige Van Herck.

“Denk maar aan David Goffin die een wereldpartij speelde tegen Kyrgios en aan Steve Darcis die Zverev en Kohlschreiber in Duitsland klein kreeg. Met ook nog Ruben Bemelmans, Arthur De Greef en Joris De Loore, die helemaal terug is na een knie-operatie, hebben we een zeer solide ploeg die de Fransen in het enkel- én dubbelspel tot het uiterste kunnen drijven. We hebben voor de tweede keer een afspraak met de geschiedenis. En we doen er alles aan om deze grote uitdaging tot een goed einde te brengen. Impossible is nothing.”

koen

koen

MEER NIEUWS