Home » Geen categorie » Goffin: “Fysiek ben ik 100%, Grigor was gewoon te goed”

Goffin: “Fysiek ben ik 100%, Grigor was gewoon te goed”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De score van David Goffin (ATP-8) tegen Grigor Dimitrov (ATP-6) baarde sommigen misschien zorgen. Hij stelde iedereen echter gerust: “Ik voel me fysiek 100%”.

De pandoering die Goffin kreeg van Dimitrov deed bij sommigen de wenkbrauwen fronsen. De Belg maakte echter meteen komaf met speculaties over een blessure.

“Wanneer je tegen Rafael Nadal speelt, vergt dat veel energie op het veld. Zeker als je de nabehandeling meetelt, dan ben je laat klaar. Dat is niet ideaal na een wedstrijd zoals deze tegen Nadal”, verklaart Goffin.

“Maar dat is niet de reden. Ik voelde me prima, fysiek ben ik 100%”, verzekerde de Belg.

Met een zwaar seizoenseinde liggen vermoeidheid en blessures op de loer. Goffin speelde met een tape op zijn knie, wat de speculaties rond een blessure aanwakkerde.

“Ik heb al een tape op mijn knie sinds de US Open, maar dat was niet het probleem vandaag. Het was gewoon een zware wedstrijd tegen Grigor die echt goed speelde. Ja, dat is het leven.”

“Aan de Davis Cup denk ik nu nog niet”

De Bulgaar liet Goffin niet in zijn ritme komen en daardoor forceerde de Belg zijn spel. Gevraagd of hij niet met een oog naar de finale van de Davis Cup kijkt antwoorde hij kordaat:

“Dit is één van de grootste events van het jaar. Ik ga me focussen op de volgende wedstrijd en als er daarna nog een komt, dan focus ik me daar op. De Davis Cup? Op dit moment denk ik daar niet aan. Mijn focus ligt op dit toernooi, we zullen wel zien wat hierna komt.”

 

koen

koen

MEER NIEUWS