Home » Grand Slam » Wimbledon » Goffin geeft 2-0 voorsprong uit handen op Wimbledon

Goffin geeft 2-0 voorsprong uit handen op Wimbledon

Goffin geeft 2-0 voorsprong uit handen op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) was dichtbij een stunt op Wimbledon. Hij kwam 2-0 voor in sets maar moest uiteindelijk het hoofd buigen tegen Milos Raonic (ATP-6).

In de eerste games van de wedstrijd waren Goffin en Raonic aan elkaar gewaagd. In het belangrijke zevende game ging de Luikenaar door de opslag van de Canadees. Hij kon het kloofje vasthouden en won de eerste set met 6-4.

In de tweede set wist Goffin breakpunten af te weren. Hij zette Raonic onder druk en wist al vroeg opnieuw op voorsprong te komen. In het laatste game ging hij nogmaals door de opslag van de Canadees, en hij pakte de tweede set met 6-3.

Raonic laste een toiletbreak in en begon fris aan de derde set. Hij ging door de opslag van Goffin en ging met een breakje voorsprong de regenpauze in. Na de regenpauze slopen er foutjes in het spel van Goffin. Raonic was de betere speler en sleepte met 4-6 en 4-6 een vijfde set uit de brand.

Bij 2-2 in de vijfde set werd het 0-40 op de opslag van onze landgenoot. Goffin redde nog twee breakpunten maar bij het derde was het raak voor Raonic. De Luikenaar miste de scherpte om de Canadees nog in gevaar te brengen. Raonic won de vijfde set met 4-6 en mag zich opmaken voor een duel met Sam Querrey (ATP-41), die Nicolas Mahut (ATP-51) naar huis stuurde.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws