Home » Davis Cup » Goffin geeft forfait voor Davis Cup op vrijdag

Goffin geeft forfait voor Davis Cup op vrijdag

Goffin geeft forfait voor Davis Cup op vrijdag

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-21) zal vrijdag niet kunnen spelen in het Davis Cupduel tegen Zwitserland. Hij heeft nog te veel last van zijn ribblessure. Steve Darcis en Ruben Bemelmans zullen vrijdag in de Country Hall in Luik de Belgische eer verdedigen tegen het Zwitserse team.

Donderdagmiddag werd het programma van het Davis Cupduel tussen België en Zwitserland bekendgemaakt. Goffin, de hoogst gerangschikte Belg, voelt zich nog niet volledig fit door de ribblessure die hij in Marseille opliep. De Belgische nummer 1 wil geen risico nemen en laat zich daarom vrijdag vervangen door Ruben Bemelmans (ATP-132). De Belgische Davis Cupcoach Johan Van Herck benadrukte dat de beslissing pas donderdagochtend is genomen. Door het forfait van Goffin is er in het duel tussen België en Zwitserland vrijdag geen enkele top 100-speler. Naast Bemelmans, komt de Belgische nummer 2 Steve Darcis (ATP-102) vrijdag ook in actie tegen Zwitserland.

Vrijdag begint België-Zwitserland met twee enkelmatchen. Eerst speelt Bemelmans tegen Henri Laaksonen (ATP-344). Het wordt de tweede ontmoeting tussen Bemelmans en de 22-jarige Laaksonen. Onze landgenoot won in 2013 het eerste duel tegen de Zwitser. Na Bemelmans-Laaksonen moet Steve Darcis het opnemen tegen de 32-jarige Michael Lammer (ATP-576). Hun enige onderlinge duel dateert uit 2000 op het juniorencircuit en toen versloeg Lammer Darcis in twee sets. De Zwitserse kapitein kiest dus verrassend genoeg niet voor zijn hoogst geklasseerde speler Yann Marti (ATP-292) maar opteert voor de ervaring van Lammer.

Zaterdag staat er één dubbelmatch op het programma. Zoals verwacht koos Van Herck voor Ruben Bemelmans (ATP D- 188) en Niels Desein (ATP D-394) die samen een sterk duo vormen. Bemelmans en Desein komen in het dubbelspel in actie tegen Michael Lammer (ATP D- 765) en Adrien Bossel (ATP D-1155). Zondag zouden Darcis en Bemelmans normaal gezien opnieuw in actie komen tegen respectievelijk Laaksonen en Lammer. De matchen van zaterdag en zondag kunnen evenwel tot één uur voor de wedstrijd nog aangepast worden door de kapiteins. Als Goffin fit genoeg is, zou hij zondag dus eventueel nog kunnen spelen. Als België het duel tegen Zwitserland wint, plaatst het zich voor de kwartfinale van de Davis Cup.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws