Home » Grand Slam » Goffin geeft mooie voorsprong uit handen en gaat kopje onder op Wimbledon

Goffin geeft mooie voorsprong uit handen en gaat kopje onder op Wimbledon

Goffin geeft mooie voorsprong uit handen en gaat kopje onder op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-83) is er niet in geslaagd om zijn wedstrijd in de eerste ronde van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) te winnen. Hij ging in vijf sets onderuit.

Goffin werd op het laatste nippertje opgevist voor de hoofdtabel van Wimbledon. In de eerste ronde moest hij aan de bak tegen de Tsjech Tomas Machac (ATP-39). Onze landgenoot ging met 6-3 en 4-2 aan de leiding toen de wedstrijd dinsdag stilgelegd werd door de duisternis.

Goffin ging door op zijn elan toen de match op woensdag hervat werd en pakte de tweede set met 6-3. Onze landgenoot stond 3-1 voor in de derde set, maar toen kwam de Tsjech in zijn ritme. Set drie ging met 4-6 naar Machac.

Ook in de vierde set kwam Goffin er weinig aan te pas, Machac hing met 1-6 de bordjes gelijk. In set vijf herstelde Goffin zich en hij ging met 5-0 aan de leiding. Toen slopen er echter opnieuw vele fouten in het spel van onze landgenoot en Machac sleepte een tiebreak uit de brand. De Tsjech trok met 5-10 aan het langste eind in de supertiebreak.

(lees verder onder de post op X)

“Tennis is soms een harde sport”

“Het was zwaar, dat verlies van die derde set”, vertelde een aangeslagen Goffin aan Tennis Belgium. “Ik begon wat gespannen en vermoeid te raken. Ik voelde dat het me aan het ontsnappen was. Hij is bovendien een speler die weinig weggeeft. Ik heb bovendien niet goed geserveerd. In het begin van de vijfde set ben ik wat agressiever gaan spelen en ging het plots snel. Daarna is hij toch nog niet gekraakt. Telkens ik de intensiteit wat liet zakken, begon hij er weer in te geloven. Ik voelde dat hij in de rally niet meer miste, daarom ben ik in het begin van de supertiebreak voor iets te veel gegaan en heb ik wat foutjes gemaakt. Het is spijtig, maar zo is tennis nu eenmaal, een harde sport soms.”

Voor Goffin volgen nu normaal de toernooien van Newport, Atlanta en Washingon. “Ik ben ingeschreven, maar ik ga nog verder overleggen met mijn team en zien hoe ik me voel”, besloot Goffin.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws