Home » Geen categorie » Goffin geeft visitekaartje af: pakt scalp van nummer 1 Murray

Goffin geeft visitekaartje af: pakt scalp van nummer 1 Murray

Goffin geeft visitekaartje af: pakt scalp van nummer 1 Murray

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) heeft voor een knappe verrassing gezorgd in Abu Dhabi. Met knallend tennis versloeg hij het nummer één van de wereld Andy Murray (ATP-1).

Goffin speelde al vijf keer tegen Murray, maar kon nog nooit een set pakken tegen de Brit. Op het prestigieuze exhibitietoernooi van Abu Dhabi, de Mubadala World Tennis Championship bracht hij daar echter verandering in.

Oppermachtig was Goffin in de eerste set, zowel op zijn eerste als tweede opslag. Murray, die zijn eerste match van het nieuwe seizoen speelde, kon in geen enkel game verder komen dan twee punten. Maar de Brit is natuurlijk niet voor niets het nummer één van de wereld, en gaf La Goff geen duimbreed toe. Op weg naar een tiebreak gaf hij enkele breakpunten weg, maar wijken wou hij nooit. In de tiebreak was het Goffin die al snel op voorsprong kwam, maar even later moest hij die ook weer inleveren. Bij 4-4 wist de Belg opnieuw een opslagpunt van Murray af te snoepen en even later serveerde hij de set knap uit met twee aces: 7-4.

In het begin van de tweede set kreeg het publiek een andere Goffin te zien. De fitte, hypersnelle en precieze Goffin had plaatsgemaakt voor een afgezwakte versie. Op sommige momenten zag hij er plots wat sloom uit en steeds meer foutjes vonden hun weg in zijn spel. Murray profiteerde met een break, maar moest bij 3-4 toekijken hoe Goffin – die zijn niveau terug opkrikte – die ongedaan maakte. Opnieuw leek de match af te stevenen op een tiebreak, maar bij 5-4 stoomde La Goff bij 40-0 op de opslag van Murray al naar winst met vijf punten op rij: 6-4.

Zo start het seizoen uitstekend voor Goffin, die eerder al Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) versloeg op het exhibitietoernooi. In de finale van het toernooi neemt hij het op zaterdag op tegen Milos Raonic (ATP-3) of Rafael Nadal (ATP-9).

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws