Home » ATP » Goffin geeft voorsprong weg tegen achtste reekshoofd in Marseille

Goffin geeft voorsprong weg tegen achtste reekshoofd in Marseille

Goffin geeft voorsprong weg tegen achtste reekshoofd in Marseille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-134) kon zich niet plaatsen voor de tweede ronde op het ATP-toernooi van Marseille (Frankrijk, ATP 250). Hij had een comfortabele voorsprong en één matchbal maar verloor uiteindelijk in een driesetter tegen achtste reekshoofd Jiri Lehecka (ATP-32).

Na twee zeges in de kwalificaties plaatste Goffin zich voor de hoofdtabel van het ATP 250-toernooi in Marseille. Op de hoofdtabel moest hij in de eerste ronde aan de bak tegen achtste reekshoofd en nummer 32 Lehecka uit Tsjechië. Twee jaar geleden won Goffin de twee eerste duels tegen de Tsjech die toen nog wel slechts 20 jaar was.

Deze keer startte Goffin ook het sterkste aan de partij. Onze landgenoot breakte bij 2-2 en liet zijn tegenstander niet meer terugkeren. Goffin greep de eerste set met 6-3.

In de tweede set ging Goffin opnieuw door de opslag van Lehecka bij 2-2. Onze landgenoot knokte zich naar een matchbal op de service van zijn tegenstander maar kon het matchpunt niet benutten. Een spelletje later serveerde Goffin voor de match maar Lehecka brak terug. De Tsjech ging vervolgens op en over Goffin. Hij won vijf games op rij en greep de tweede set met 7-5.

Het monument keerde volledig in de derde set. Goffin kon nog slechts twee spelletjes winnen en moest met 6-2 het onderspit delven.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws