Home » Geen categorie » Goffin grijpt naast titel in Tokio

Goffin grijpt naast titel in Tokio

Goffin grijpt naast titel in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-14) heeft niet de kers op de taart kunnen zetten op het ATP-toernooi van het Japanse Tokio ($ 1 506 835). De Australiër Nick Kyrgios (ATP-15) was in drie sets de sterkste in de finale.

Goffin speelde als vijfde reekshoofd een ijzersterk toernooi in Tokio. In de halve finale ging hij in twee sets voorbij de Kroatische topper Marin Cilic (ATP-11). In de finale keek de Luikenaar voor de eerste keer in de ogen van de Australiër Kygrios en kon hij de derde ATP-titel uit zijn carrière veroveren.

De partij begon meteen met veel spanning. In de eerste set werkte Goffin vijf breakpunten weg op zijn opslag. De Belgische nummer één kon wel één van zijn vijf breakpunten benutten. Goffin greep de eerste set met 6-4.

In het begin van de tweede set miste Goffin vijf breakpunten. Daarna schakelde Kyrgios een niveau hoger. De Australiër imponeerde met elf aces op zijn opslag en verzilverde een cruciaal breakpunt. Het 21-jarige talent kwam zo met 6-3 langszij in de tweede set.

In de beslissende derde set bleven Goffin en Kyrgios tot 5-5 aan elkaar gewaagd. Bij 5-5 ging Kyrgios opnieuw door Goffins opslag. De Australiër bleef sterk serveren en maakte de partij met een ace af. Goffin speelde een sterke partij maar moest uiteindelijk na twee uur het onderspit delven tegen een sterk serverende Kyrgios.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws