Home » Nieuws » Goffin grijpt nipt naast halve finale op Wimbledon

Goffin grijpt nipt naast halve finale op Wimbledon

Goffin grijpt nipt naast halve finale op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-58) is er niet in geslaagd om de halve finale van Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) te bereiken. Hij verloor nipt in vijf sets van de Britse publiekslieveling Cameron Norrie (ATP-12).

Goffin begon goed aan zijn wedstrijd op Court 1, waar hij voor het eerst de halve finale van een Grand Slam probeerde te bereiken. Onze landgenoot pakte de eerste set met 6-3 en liep 4-3 uit in de tweede set. Norrie brak echter weer terug en leek zijn draai wat meer te vinden, met 5-7 pakte hij set twee en liet hij het Britse publiek juichen.

De Brit had echter wat last van decompressie en Goffin ging meteen twee keer door de opslag van zijn tegenstander in set drie. Norrie probeerde nog terug te vechten maar Goffin trok met 6-2 aan het langste eind. In set vier waren beide spelers aan elkaar gewaagd, één break was echter voor Norrie voldoende om de set met 3-6 te pakken en de bordjes gelijk te hangen.

De spanning was te snijden in set vijf en het ging gelijk op tot 5-5. Goffin speelde echter een belabberd opslagspelletje en de foutenmarge liep snel op. Norrie brak en maakte het af op zijn eigen opslag: 5-7. De wedstrijd duurde 3 uur en 28 minuten. In de halve finale neemt Norrie het op tegen Novak Djokovic (ATP-3), die Jannik Sinner met 5-7, 2-6, 6-3, 6-2 en 6-2 versloeg.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws