Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin heeft dijspierblessure

Goffin heeft dijspierblessure

Goffin heeft dijspierblessure

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin heeft een verreking van zijn dijspier opgelopen, zo meldt zijn management op zijn Facebookpagina. Deze blessure brengt zijn deelname aan de Australian Open in gevaar.

David Goffin (ATP-110) deed op de challenger van Noumea ($ 75 000 +H) na zijn polsblessure voor het eerst in vier maanden terug mee aan een officieel toernooi. Maar in de tweede ronde moest hij de strijd al staken door pijn in de lendenstreek. Een echografie brengt nu een verrekking van de dijspier aan het licht.

En dat betekent een à twee weken revalidatie. Een probleem, aangezien de kwalificaties van de Australian Open – waarin David Goffin normaal zou proberen om een plaatsje op de hoofdtabel af te dwingen – al op acht januari starten. Op dit moment is het volgens coach Reginal Willems dan ook nog te vroeg om te beslissen of Goffin daadwerkelijk zal deelnemen of niet.

Mochten de kwalificaties te vroeg komen voor La Goff, dan nog bestaat de kans dat de Belg kan deelnemen aan het toernooi. In dat geval zouden er wel nog vijf mannen die geplaatst zijn voor de hoofdtabel forfait moeten geven voordat de kwalificaties starten. Daarnaast bestaat ook nog de mogelijkheid om een wildcard te krijgen van de organisatie, maar die kans lijkt – ondanks de grote populariteit van Goffin – zeer klein.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws