Home » European Open » Goffin heeft één set moeite met talentvolle Amerikaan op European Open

Goffin heeft één set moeite met talentvolle Amerikaan op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zijn openingsmatch op de European Open in Antwerpen (€ 660 375) gewonnen. Het eerste reekshoofd rekende in twee sets af met de 19-jarige Amerikaan Frances Tiafoe (ATP-79).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin en Tiafoe stonden voor de tweede keer tegenover elkaar. Vorig jaar trok onze landgenoot in Indian Wells na een thriller aan het langste eind (3-6 6-3 7-6 (2)). Ook vandaag was het verschil tussen het nummer 10 en 79 van de wereld aanvankelijk klein. De talentvolle Amerikaan versierde snel een break, maar Goffin antwoordde meteen met een rebreak. De 26-jarige Luikenaar moest daarna knokken om in de set te blijven. Zowel bij 4-4 als bij 5-5 liet Tiafoe twee breakkansen leggen. Én zoals zo vaak maakt de tegenstander het dan zelf af, zo ook Goffin in de tiebreak, 7-6 (1).

Een serieuze tik voor Tiafoe die meteen een nieuwe dreun kreeg. Hij moest zijn opslag al in het openingsgame van het tweede bedrijf inleveren en kwam die klap eigenlijk nooit meer te boven. Mede omdat Goffin een stuk beter ging serveren en de Amerikaan te veel fouten maakte. Onze landgenoot stoomde door naar 6-2 set- en matchwinst – hij verspeelde amper drie punten op zijn eigen opslaggames. In de kwartfinales wacht morgen een duel met de Griekse qualifier Stefanos Tsitsipas (ATP-122).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS