Home » ATP » Goffin heeft vertrouwen getankt in Azië: “Ik bekijk de ATP Finals als bonus”

Goffin heeft vertrouwen getankt in Azië: “Ik bekijk de ATP Finals als bonus”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) is net terug uit Azië en sprak maandag met de pers in de Lotto Arena. De Luikenaar begint donderdag als tweede reekshoofd aan de European Open (Antwerpen, ATP 250).

Goffin komt met veel vertrouwen aan de start in Antwerpen: “Ik voel me goed, de Aziatische tour heeft me veel vertrouwen gegeven, ik ben mentaal nog fris. Dit zijn wel heel andere condities, maar ik heb nog tot donderdag om me voor te bereiden om indoor te spelen. Vorig jaar moest ik helaas passen voor het toernooi, maar nu sta ik hier zonder druk aan de start. Ik zie ook dat het toernooi gegroeid is en er staan veel mooie namen op de hoofdtabel”.

De Belg jaagt nog op een ticket voor de ATP Finals, maar laat zich niet gek maken: “Ik kijk alleen naar mijn eigen resultaten en niet naar het aantal punten van mijn tegenstanders. Mijn start van het jaar was niet zo goed, ik had nooit gedacht dat ik nog zicht zou hebben op Londen. Ik bekijk de Masters gewoon als een bonus, als een leuk cadeautje op het einde van het jaar.”

Een Olympische medaille?

Goffin voelt zich goed in Azië, terwijl veel spelers het daar lastig hebben: “Ik voel me er uitstekend, al botste ik wel op de “big three”. Tegen Federer had ik zeker wat kansen, maar ik kon het niet afmaken. Of ik volgend jaar in Tokio ver kan geraken op de Spelen? Er zijn maar drie medailles en natuurlijk drie grote favorieten. Het is nog ver, maar volgend jaar is het zeker een doel.”

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Doe mee aan onze wedstrijd om tickets voor woensdag te winnen! Of klik hier om voor de andere dagen tickets te bemachtigen![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS