Home » ATP » Goffin houdt de moed erin: “Mijn koelkast zat nog nooit zo vol”

Goffin houdt de moed erin: “Mijn koelkast zat nog nooit zo vol”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) beleeft de coronacrisis vanuit zijn thuisbasis in Monaco en verveelt zich voorlopig niet. “Ik hou me bezig met het uitproberen van nieuwe receptjes”, vertelt hij.

“Sinds Indian Wells (Verenigde Staten, ATP Masters 1 000) heb ik geen racket meer vastgehad”, vertelt de Luikenaar aan RTBF. “We mogen hier één uurtje buiten om te lopen in de omgeving, tennisclubs zijn gesloten. Ik heb een klein programma gekregen van m’n fysio dat ik thuis uitvoer met het materiaal dat ik heb liggen.”

Goffin houdt zich naar eigen zeggen vooral bezig met koken. “Mijn koelkast zat nog nooit zo vol als nu. Ik kan een beetje koken en probeer nieuwe receptjes uit, daar heb ik nu de tijd voor.”

Whatsappen met top honderd

Om het contact tussen de spelers te onderhouden, werd er een WhatsAppgroep opgericht met spelers uit de top honderd. “Die is vooral bedoeld om elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen omtrent de crisis”, vertelt Goffin.

“Hoe de komende weken en maanden gaan evolueren? Geen idee, er zullen nog veel toernooien verplaatst en geannuleerd worden, denk ik. Dat Roland Garros nu een week na de US Open ingepland staat, is ook niet gemakkelijk. Iedereen weet dat een Grand Slam zowel op fysiek als mentaal vlak erg zwaar is.”

“Het eerste wat ik ga doen als deze quarantaine voorbij is, is op restaurant gaan. Dat mis ik, buiten kunnen komen. En tennissen, natuurlijk!”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS