Home » Grand Slam » US Open » Goffin: “Ik sta terug op 100%”

Goffin: “Ik sta terug op 100%”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Naar aanloop van het laatste grandslamtoernooi van het jaar, blikt David Goffin (ATP-13) terug op de voorbije maanden. Hij had een gesprek met de organisatie van de US Open.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Het ging Goffin voor de wind in de eerste helft van 2017. Dankzij enkele sterke prestaties brak hij door tot de top tien van de wereld, de eerste keer dat een Belg daarin slaagde. Naar aanloop van Roland Garros presteerde Goffin goed met een halve finale in Monte Carlo en een kwartfinale in Madrid. Hij startte op Roland Garros als één van de outsiders voor de titel.

De derde ronde van Roland Garros was echter een domper op de feestvreugde: Goffin viel en blesseerde zich zwaar. Geen grasseizoen voor de Belg en hij was gedurende zes weken buiten strijd. De organisatie van de US Open had een gesprek met Goffin.

Hoe goed voelt het om weer terug te kunnen spelen op de tour na je enkelblessure op Roland Garros?
“Het voelt echt goed. Na mijn blessure heb ik veel tijd thuis doorgebracht. Het was erg moeilijk om alle spelers te zien op Roland Garros en Wimbledon. Daarom ben ik blij dat ik terug in actie kan schieten en het voelt echt goed om alle spelers terug te zien, om mijn vrienden terug te zien.”

Hoe teleurgesteld was je om Wimbledon te moeten missen? Motiveert je afwezigheid je des te meer voor de US Open, aangezien je een Grand Slam moest missen dit jaar?
“Het is altijd zwaar om een Grand Slam te moeten missen, zeker Wimbledon. Het is één van mijn favoriete toernooien van het jaar, dus ik was erg teleurgesteld. Maar ik heb wat tijd kunnen doorbrengen met mijn familie, wat leuk was. Nu ben ik mentaal fris en gemotiveerd voor de rest van het seizoen.”

Hoe verliep het revalidatieproces, en wat deed je nog in je tijd weg van het tennis?
“Ik spendeerde veel tijd bij mijn familie, heel wat tijd bij de fysio en bij mijn fitness trainer. Dat was niet makkelijk, ik werkte echt veel en hard. Ik bleef twee weken thuis, dat was echt al lang geleden. Ik werkte hard om er terug voor de volle 100% te staan, en ik ben blij dat ik er nu voor 100% sta.”

David Goffin - © Richard van Loon - tennisfoto.net
David Goffin – © Richard van Loon – tennisfoto.net

Wat waren de hoogtepunten voor jou dit seizoen?
“Ik begon erg goed aan het seizoen. Ik brak door tot de top tien en mijn prestaties in het Europese indoorcircuit, dat was een mooie periode voor mij. Ik haalde de finale in Sofia en speelde de kwartfinale op de Australian Open en daarna de finale van het ATP 500-toernooi van Rotterdam. Daarna stond ik in de top tien, dat was echt een fantastisch moment.”

Je bent nu aan je achtste seizoen als prof bezig. Wat denk je dat de doorslag heeft gegeven voor je succes dit seizoen?
“Ik denk dat ik heel wat ervaring heb opgedaan op de tour, meer dan vroeger, wat erg belangrijk is. Ik kan veel beter omgaan met de druk en ik denk dat dit de sleutel is tot succes. Ik blijf erg kalm en probeer gewoon altijd mijn best te doen.”

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER