Home » Xtra » Goffin: “Ik wil druk omzetten in prestaties”

Goffin: “Ik wil druk omzetten in prestaties”

Goffin: “Ik wil druk omzetten in prestaties”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-20) is niet van plan om zijn huidige top 20-stek zomaar af te geven. “Integendeel, ik wil meer én ik weet wat mij te doen staat”, vertelt de Belg in ATP World Tour Uncovered, een rubriek op atpworldtour.com.

Goffin werd eind vorig seizoen verkozen tot ‘Comeback speler van het jaar’ en maakte op enkele maanden tijd een reuzensprong op de wereldranglijst. Hoewel 2015 iets moeizamer loopt, staat de Belg nog steeds in de top 20 en dat is ook de ATP niet ontgaan. Op hun website schenkt de Association of Tennis Professionals in de rubriek ATP World Tour Uncovered aandacht aan de 24-jarige Belg en vragen ze zelfs aan gewezen profcollega’s Xavier Malisse en Sabine Appelmans hoe zij zijn toekomst zien.

Xavier Malisse - © ATP World Tour
Xavier Malisse – © ATP World Tour
“David is iemand die de kans heeft om lang mee te draaien in de top 30”, weet Malisse. “Hij heeft niet alleen een goed arsenaal aan slagen, maar ook de juiste mentaliteit om het te maken. Het is fijn om te zien dat hij het goed doet en voor het Belgische tennis is zijn talent een enorme opsteker.”

Al beseft Malisse maar al te goed dat een carrière niet enkel steunt op talent, maar een atleet ook het nodige geluk met blessures moet hebben. Iets waar Goffin het afgelopen jaar zelf mee geconfronteerd werd. “Mijn vertrouwen was zoek na die periode en dus besloot ik om mij bij mijn comeback te focussen op het Challengercircuit”, legt hij uit. “Ik merkte dat ik zelfverzekerder werd bij elke wedstrijd, alleen was mijn niveau nog niet goed genoeg om voor grote titels te gaan. Kitzbühel (Oostenrijk, waar Goffin in juli vorig jaar zijn eerste ATP-titel binnenhaalde, nvdr.) veranderde alles op dat vlak.”

Goffin, die intussen is uitgegroeid tot dé tennishoop van België, weet dat er steeds meer successen van hem verwacht worden, maar houdt naar eigen zeggen het hoofd koel en bezwijkt niet onder de verwachtingen. “In het verleden wist ik niet altijd hoe ik met die druk moest omgaan, maar nu wil ik die zaken omzetten in prestaties. Het belangrijkste is dat ik mijn plaats in de top 20 behoud en ik nog kan stijgen richting de top 15. Daarvoor zal ik wel consistenter moeten worden. Groot ben ik niet, dus ik zal vooral agressiever uit de hoek moeten komen op het terrein. Mijn opslag valt niet te vergelijken met die van John Isner (ATP-24) of Milos Raonic (ATP-6), dus ik moet creatief zijn en improviseren.”

Gewezen Fed Cup kapitein Appelmans is er alleszins gerust in. “David heeft de nodige blessurepech gekend, maar nu staat hij er en is hij een volwassen speler geworden. Ik hoop dat hij nog vele jaren kan meedraaien”, besluit ze.
 
[alert type=”info” title=”ATP World Tour Uncovered David Goffin”]Bekijk de volledige reportage over David Goffin in onze Videozone onderaan op de homepage van Tennisplaza België.[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws