Home » Geen categorie » Goffin imponeert met halve finaleplaats in Indian Wells

Goffin imponeert met halve finaleplaats in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-18) heeft voor het eerst in zijn carrière de halve finale bereikt op een ATP Masters 1000-toernooi. Na zijn stunt tegen Wawrinka ging Goffin in twee sets voorbij Marin Cilic (ATP-12). Op de BNP Paribas Open (Hardcourt, $ 6 134 605) treft hij in de halve finale Milos Raonic (ATP-14).

Goffin verbaasde woensdag in Indian Wells met een fenomenale stunt tegen Stanislas Wawrinka (ATP-4) en kwam nu opnieuw de Kroaat Cilic tegen. De Luikenaar boekte op de Davis Cup nog een sublieme zege tegen Cilic en wilde dit kunstje heel graag herhalen.

In de eerste set serveerde Goffin voor de set bij 5-4 maar liet hij Cilic terugkeren. Ietsje later redde de Belg bij een 5-6-achterstand maarliefst vier setpunten op zijn opslag. In de beslissende tiebreak toonde Goffin zijn klasse en triomfeerde met 7-4.

In de tweede set brak de veer bij Cilic. Goffin kwam snel op een break voorsprong en kreeg op Cilic’ opslag bij 5-2 een eerste matchpunt. Goffin maakte het meteen af en verbaast zo met een halve finaleplaats in Indian Wells. Daarin treft hij de Canadees Raonic die Gael Monfils (ATP-16) met 7-5 en 6-3 klopte.

Victoire 7-6 6-2 face à Marin Cilic à Indian Wells ! Super content d'être pour la première fois en demi finale d'un…

Geplaatst door David Goffin op donderdag 17 maart 2016

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS