Home » Grand Slam » Wimbledon » Goffin in thriller naar kwartfinale op Wimbledon

Goffin in thriller naar kwartfinale op Wimbledon

Goffin in thriller naar kwartfinale op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-58) heeft zich geknokt naar de laatste acht op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam). In een marathonmatch maakte hij komaf met Frances Tiafoe (ATP-28).

Na zijn zege  tegen Ugo Humbert (ATP-112) moest Goffin in de vierde ronde aan de bak tegen de Amerikaan Tiafoe. In een heruitgave van hun partij op Roland Garros begon Goffin het sterkste aan het duel.

Onze landgenoot breakte in het begin van de eerste set maar Tiafoe knokte zich terug. In een tiebreak hielden de twee spelers elkaar aanvankelijk in evenwicht maar door een fout van Tiafoe kon Goffin het afmaken op zijn opslag. Goffin hield het hoofd koel en greep de set met 7-6.

De tweede set toonde opnieuw een gelijkopgaande match. Tiafoe realiseerde echter een beslissende break op het einde van de set en kwam langszij met 7-5.

Hetzelfde scenario speelde zich af in de derde set waarin Tiafoe het opnieuw haalde met 7-5. Goffin kwam op een 5-1-voorsprong in de vierde set maar liet Tiafoe nog terugkeren tot 5-4. De Luikenaar kon het uiteindelijk toch afwerken en greep de set met 6-4.

In de beslissende vijfde set forceerde Goffin een break bij een 6-5-voorsprong en bereikte zo de kwartfinale na maarliefst 4 uur en 36 minuten. De thriller is zo de langste match van deze editie van Wimbledon tot nu toe. Goffin mag terugblikken op een knappe partij met achttien aces en minder onnodige fouten als zijn tegenstander.

(lees verder onder de tweets)

Voor Goffin is het zijn tweede kwartfinale op Wimbledon na een eerdere kwartfinale in 2019. Toen verloor hij uiteindelijk van Novak Djokovic (ATP-1). De Luikenaar stond eerder ook in de kwartfinale van de Australian Open in 2017 en van Roland Garros in 2016.

Bij de laatste acht volgt voor Goffin nu een duel met het Britse negende reekshoofd Cameron Norrie (ATP-12) die voorbij de Amerikaan Tommy Paul (ATP-32) geraakte. Voor Norrie is het zijn eerste kwartfinale op een Grand Slam.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws