Home » Geen categorie » Goffin in thriller voorbij opslagkanon Raonic

Goffin in thriller voorbij opslagkanon Raonic

Goffin in thriller voorbij opslagkanon Raonic

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-28) heeft een vervolg gebreid aan zijn indrukwekkende zegereeks. Hij klopte vierde reekshoofd Milos Raonic (ATP-9) en plaatste zich zo voor de halve finale van het ATP-toernooi van Basel (ATP 500; € 1 458 610).

Goffin blijft de overwinningen aaneenrijgen. In de kwartfinale van Basel stuntte de 23-jarige Luikenaar in drie sets tegen de Canadees Raonic, het nummer 9 van de wereld. Het was het eerste duel tussen Goffin en zijn leeftijdsgenoot Raonic. De eerste set begon niet zo goed voor de Belg. Goffin brak wel door de opslag van Raonic maar miste daarna bij 5-4 een setpunt. In een tiebreak was Raonic de sterkste en pakte hij de eerste set.

In de tweede set keerde Goffin terug in de wedstrijd. Hij brak opnieuw door de opslag van Raonic en bracht de match terug in evenwicht met 6-3. Goffin en Raonic vochten in de beslissende derde set een spannend duel uit. Opslagkanon Raonic serveerde heel sterk en sloeg in de derde set 11 aces. In totaal sloeg de Canadees in de hele match zelfs 21 aces. Bij 3-3 in de derde set slaagde Goffin er toch in opnieuw breakpunten te benutten. Hij bleef heel secuur serveren en maakte de match na 2 uur en 15 minuten af met 6-4 in de derde set.

Goffin boekt met zijn stunt tegen Raonic al zijn vijftiende overwinning op rij. In de halve finale in Basel moet hij het opnemen tegen het nummer 3 van de wereld Rafael Nadal (ATP-3) of de Kroaat Borna Coric (ATP-124). Goffin was achteraf heel blij met zijn zege tegen Raonic en liet dit ook weten op Twitter.

Zege: 6-7,6-3,6-4 tegen Milos Raonic in de kwartfinale in Basel. Heel blij! Mijn eerste zege tegen een top 10-speler. Halve finale tegen Nadal of Coric.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws