Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin in vier sets verder in Melbourne

Goffin in vier sets verder in Melbourne

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-16) heeft zich in Melbourne geplaatst voor de tweede ronde van de Australian Open. In zijn eerste partij was hij in vier sets te sterk voor Sergiy Stakhovsky (ATP-62) uit Oekraïne.

Onze landgenoot begon niet al te best aan de eerste set ‘Down Under’, hij verloor zijn eerste opslagspelletje en was in de eerste set op achtervolgen aangewezen. Goffin geraakte meer en meer in zijn ritme, maar zag de set toch met 3-6 naar zijn opponent gaan.

In de tweede set liep Goffin 5-1 uit, maar Stakhovsky wist nog éénmaal terug te breaken. De Luikenaar bleef kalm en bracht met 6-3 de partij terug in evenwicht. In de derde sets wisselden de breaks elkaar af maar uiteindelijk trok Goffin aan het langste eind: 6-4. In de laatste set had hij aan één break genoeg om Stakhovsky met opnieuw 6-4 naar huis te sturen.

In de tweede ronde moet Goffin het opnemen tegen Damir Dzumhur (ATP-81), die in vijf sets te sterk was voor de Brit Kyle Edmund (ATP 88). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER