Home » ATP » Goffin is terug fit en vol energie: “Na Louvain-la-Neuve speel ik sowieso Davis Cup”

Goffin is terug fit en vol energie: “Na Louvain-la-Neuve speel ik sowieso Davis Cup”

Goffin is terug fit en vol energie: “Na Louvain-la-Neuve speel ik sowieso Davis Cup”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zijn gemiste seizoensstart op de Australian Open (Australië, Grand Slam), is David Goffin (ATP-50) klaar om 2023 écht op gang te tennissen. Op de BW Open in Louvain-la-Neuve (België, ATP Challenger 125) mag hij woensdag meteen vol aan de bak tegen landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-220). “Ik heb veel energie en wil hier presteren”, klinkt het.

“In Melbourne had ik de dag voor mijn wedstrijd last van een voedselvergiftiging”, blikt de Luikenaar terug op zijn ontgoocheling Down Under. “Ik kon 48 uur amper op mijn benen staan en had de ochtend van mijn wedstrijd 38 graden koorts. Ik kon niet spelen.”

Intussen gaat het weer beter met Goffin, die in Louvain-la-Neuve op zoek is naar wedstrijdritme. “Ik heb veel energie en wil hier presteren. Er staan veel goede spelers op de tabel, dus makkelijk wordt het niet.”

“Sinds enkele dagen train ik weer. Gisteren nog op center court en dat voelde erg goed. Ik heb hier in het verleden al vaker getraind en hoop echt ver te raken.”

Davis Cup tegen én in Zuid-Korea

De finale van de BW Open wordt afgewerkt op 29 januari, enkele dagen voor het Davis Cup-duel tussen België en Zuid-Korea… in Azië. Mocht Goffin de finale halen, kan hij niet met de ploeg naar Zuid-Korea afreizen, maar het duel laten schieten, staat niet in zijn scenario. “Zelfs al kan ik in eerste instantie niet mee, ik ben vast van plan om te spelen”, klinkt het duidelijk.

Dat afscheidnemend kapitein Johan Van Herck Coppejans in laatste instantie inruilde voor Joris De Loore (ATP-219), noemt Goffin geen evidente keuze. “Joris is in goede vorm, maar ook Kimmer heeft twee mooie weken achter de rug. Ze hebben beiden ervaring in de Davis Cup en deze week ook nog eens hetzelfde klassement, dus makkelijk was die keuze niet voor de kapitein.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws