Home » Geen categorie » Goffin kan net niet stunten tegen Djokovic

Goffin kan net niet stunten tegen Djokovic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-14) is er net niet in geslaagd om voor dé stunt te zorgen op het ATP 1000-toernooi van Cincinnati ($ 4 457 065). Ondanks een 3-0 voorsprong in de derde set tegen de nummer één van de wereld was het uiteindelijk toch Novak Djokovic (ATP-1) die met de zege ging lopen.

Djokovic begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een 4-1 voorsprong. Goffin vond echter zijn ritme, en wist tot 4-4 terug te komen. Bij 4-5 ging de Serviër opnieuw door de opslag van onze landgenoot, wat hem de eerste set opleverde.

In set twee liep Goffin tot 4-2 uit waarop hij opnieuw door de opslag van Djokovic ging. De Serviër geraakte gefrustreerd, maakte veel onnodige fouten en zelfs zijn racket moest eraan geloven. De Luikenaar bewaarde zijn kalmte en haalde de tweede set met 6-2 binnen.

De derde set moest de beslissing brengen, en daarin kwam Goffin 3-0 voor. Djokovic balanceerde op de rand van de uitschakeling, maar kreeg door enkele missers van Goffin opnieuw moed. Hij keerde terug tot 3-3 en de veer bij onze landgenoot was gebroken. Met zes spelletjes op rij won Djokovic na 1 uur en 46 minuten met 4-6 6-2 en 3-6.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER