Home » Nieuws » Goffin kan niet stunten tegen vierde reekshoofd op Roland Garros

Goffin kan niet stunten tegen vierde reekshoofd op Roland Garros

Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam) zit erop voor David Goffin (ATP-115). Onze landgenoot moest in drie sets het hoofd buigen voor het vierde reekshoofd.

Goffin begon goed aan zijn wedstrijd in de tweede ronde tegen Alexander Zverev (ATP-4) op Court Suzanne-Lenglen. Beide spelers waren aan elkaar gewaagd in de eerste set en lieten knap tennis zien. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin liet Goffin enkele kansen liggen. Set één ging met 6-7 (4) naar Zverev.

Goffin moest even bekomen van het serverlies in set twee. Onze landgenoot sloeg enkele dubbele fouten en verloor meteen zijn opslagspelletje. Goffin kreeg nog wel enkele kansen om terug te keren in de set, maar het was Zverev die opnieuw door de opslag van de Luikenaar ging. Na 39 minuten ging de set met 2-6 naar de Duitser.

Goffin liet de moed niet zakken maar in het vijfde spelletje van de derde set ging Zverev opnieuw door de opslag van zijn tegenstander. Onze landgenoot kwam de opdoffer niet meer te boven, Zverev maakte het af bij het eerste matchpunt: 2-6. De wedstrijd duurde 2 uur en 23 minuten.