Home » ATP » Goffin kent lastige loting in Shenzhen

Goffin kent lastige loting in Shenzhen

Goffin kent lastige loting in Shenzhen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de knappe prestatie op de Laver Cup zal David Goffin (ATP-11) zijn opwachting maken op het ATP-toernooi van Shenzhen in China ($ 733 655, hardcourt). In Shenzhen speelt Goffin als eerste reekshoofd maar heeft hij toch pech met de loting.

Goffin tankte afgelopen weekend vertrouwen met zijn zege tegen de Argentijn Diego Schwartzman (ATP-14) op de Laver Cup en kan zich nu voorbereiden op het ATP-toernooi in het Chinese Shenzhen. De Belgische nummer één is daar het topreekshoofd waardoor hij direct een vrijgeleide krijgt naar de tweede ronde.

In de tweede ronde wacht echter waarschijnlijk meteen een lastige opgave tegen meervoudig grandslamwinnaar Andy Murray (ATP-308). Murray kreeg een wildcard van de organisatie en moet in de eerste ronde nog voorbij de Chinese wildcard Zhizhen Zhang (ATP-341). In onderlinge duels leidt Murray met 5-0 tegen Goffin. Goffin kon zelfs nog nooit een set winnen tegen de Schot.

David Goffin en Andy Murray - © Philippe Buissin (Imagellan)
David Goffin en Andy Murray – © Philippe Buissin (Imagellan)

Andere concurrenten van Goffin in Shenzhen zijn ondere andere de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP-15), de Kroaat Borna Coric (ATP-18) en de Canadees Denis Shapovalov (ATP-34).

Borna Coric & David Goffin - © Philippe Buissin/ IMAGELLAN
Borna Coric & David Goffin – © Philippe Buissin/ IMAGELLAN

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws