Home » Geen categorie » Goffin kent loting ATP Finals

Goffin kent loting ATP Finals

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De ATP Finals gaan volgende week van start en voor het eerst in de geschiedenis zal er een Belg deelnemen. David Goffin (ATP-8) is ingedeeld in de Pete Sampras Groep. 

Goffin ziet een knap seizoen bekroond met een plaats in de ATP Finals, het kampioenschap met de acht beste spelers van het jaar. Er wordt in twee groepen gespeeld: de Pete Sampras Groep en de Boris Becker Groep. Vorig jaar speelde Goffin al een keer op de ATP Finals, maar viel toen in voor een geblesseerde speler. Nu is hij er voor het eerst echt bij.

In de Pete Sampras Groep, genoemd naar de Amerikaan die vijf keer de finals op zijn naam kon schrijven, moet Goffin het opnemen tegen Rafael Nadal (ATP-1), Dominic Thiem (ATP-4) en Grigor Dimitrov (ATP-6).

De tweede groep is genoemd naar de drievoudig finals-kampioen Boris Becker. Hierin zullen Roger Federer (ATP-2), Alexander Zverev (ATP-3), Marin Cilic (ATP-5) en Jack Sock (ATP-9) onderling uitmaken wie naar de halve finale mag.

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Laurie Dieffembacq (Belga/European Open)

Bergs stunt tegen nummer 45 op European Open

Zizou Bergs (ATP-528) heeft een knappe stunt neergezet op de European Open in Antwerpen. De Limburger ging in twee sets voorbij de Spanjaard Albert Ramos-Vinolas (ATP-45) en plaatste zich zo voor de tweede ronde.

LEES MEER