Home » Geen categorie » Goffin kent moeizame start in Sofia

Goffin kent moeizame start in Sofia

David Goffin (ATP-11) heeft zich kunnen plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Sofia. Hij heeft daar wel hard voor moeten werken tegen de Moldaviër Radu Albot (ATP-92).

Goffin moest niet aantreden in de eerste ronde in de Bulgaarse hoofdstad, hij had een bye. In de tweede ronde moest hij voorbij Albot, tegen wie hij nog nooit eerder speelde. Onze Belg begon goed aan de wedstrijd en kon al gauw een kloof slaan. Door goed serveerwerk wist hij de set te beslechten met 6-3. In de tweede set sputterde de opslag van Goffin en kon Albot zijn achterstand goedmaken. In de tiebreak kwam Goffin al gauw op een 3-0 voorsprong maar de Moldaviër maakte vijf punten op rij. Het derde setpunt was het goede voor Albot: 6-7(7).

In de beslissende set wist Goffin orde op zaken te stellen. Hij worstelde nog steeds met zijn eerste opslag maar moest geen enkel breakpunt toestaan. Na bijna twee uur spelen stond de 6-3, 6-7(7), 6-3 eindstand vast. De volgende ronde wordt misschien wel een all Belgian affair. Steve Darcis (ATP-59) moet dan eerst nog voorbij Andreas Seppi (ATP-75) of Damir Dzumhur (ATP-81) die hun eerste ronde wedstrijd nog moeten afwerken.

Eerste zege voor Janowicz sinds 2015

Opvallend resultaat in de eerste ronde, Jerzy Janowicz (ATP-267) heeft zijn eerste zege op een ATP-toernooi sinds oktober 2015 beet. De Pool, die in 2013 nog op de veertiende plaats van de wereld stond, heeft een zwaar jaar vol blessures achter de rug. Hij tenniste zichzelf in de belangstelling door in 2013 op Wimbledon als eerste Pool in de halve finale van een Grand Slam te staan.