Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin kent zijn tegenstander op Roland Garros

Goffin kent zijn tegenstander op Roland Garros

Goffin kent zijn tegenstander op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Volgende week gaat het tweede grandslamtoernooi van het jaar van start. David Goffin (ATP-9) is (voorlopig) de enige Belg op de hoofdtabel van Roland Garros. 

Goffin is dit jaar het achtste reekshoofd op Roland Garros. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Robin Haase (ATP-44) in een waar duel der lage landen. De Luikenaar nam het al vijf keer eerder op tegen de 31-jarige Nederlander. Goffin leidt in de onderlinge ontmoetingen met 4-1 en won hun meest recente confrontatie enkele weken geleden in Madrid.

De Belg komt in de tweede ronde mogelijk uit tegen de veteraan Ivo Karlovic (ATP-93) of de thuisspeler Corentin Moutet (ATP-143). In de derde ronde volgt wellicht Gaël Monfils (ATP-38) waarna hij in de vierde ronde kan uitkomen tegen Nick Kyrgios (ATP-23) of Pablo Carreño Busta (ATP-11). Wanneer de rankings gerespecteerd worden zal hij het in de kwartfinale opnemen tegen Grigor Dimitrov (ATP-5).

Misschien krijgt Goffin nog gezelschap van Ruben Bemelmans (ATP-111) die in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi staat.

koen

koen

Meer nieuws