Volgende week gaat het tweede grandslamtoernooi van het jaar van start. David Goffin (ATP-9) is (voorlopig) de enige Belg op de hoofdtabel van Roland Garros. 

Goffin is dit jaar het achtste reekshoofd op Roland Garros. Hij neemt het in de eerste ronde op tegen Robin Haase (ATP-44) in een waar duel der lage landen. De Luikenaar nam het al vijf keer eerder op tegen de 31-jarige Nederlander. Goffin leidt in de onderlinge ontmoetingen met 4-1 en won hun meest recente confrontatie enkele weken geleden in Madrid.

De Belg komt in de tweede ronde mogelijk uit tegen de veteraan Ivo Karlovic (ATP-93) of de thuisspeler Corentin Moutet (ATP-143). In de derde ronde volgt wellicht Gaël Monfils (ATP-38) waarna hij in de vierde ronde kan uitkomen tegen Nick Kyrgios (ATP-23) of Pablo Carreño Busta (ATP-11). Wanneer de rankings gerespecteerd worden zal hij het in de kwartfinale opnemen tegen Grigor Dimitrov (ATP-5).

Misschien krijgt Goffin nog gezelschap van Ruben Bemelmans (ATP-111) die in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi staat.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.