Home » Grand Slam » Roland Garros » Goffin-killer Musetti brengt ook Djokovic aan het wankelen, maar moet strijd staken

Goffin-killer Musetti brengt ook Djokovic aan het wankelen, maar moet strijd staken

Goffin-killer Musetti brengt ook Djokovic aan het wankelen, maar moet strijd staken

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hij leek lange tijd op weg naar een geweldige stunt op Roland Garros, maar Lorenzo Musetti (ATP-76) is uitgeschakeld in de vierde ronde. De 19-jarige Italiaanse grandslamdebutant moest in de vijfde set de strijd staken tegen Novak Djokovic (ATP-1).

Musetti – die in de eerste ronde onze David Goffin (ATP-13) versloeg – begon complexloos aan de wedstrijd tegen Djokovic. De Italiaan speelde met veel afwisseling en dat bracht de Serviër meermaals aan het wankelen. Musetti won uiteindelijk verrassend de eerste set na een spannende tiebreak (9-7).

Ook in de tweede set bleef de tienersensatie op hoog niveau acteren. Hij forceerde een vroege break, maar Djokovic brak onmiddellijk terug. Opnieuw moest een tiebreak beslissen over winst en daarin was de Italiaan met 7-2 duidelijk de betere.

Djokovic verdween na de tweede set even van het terrein, maar keerde herboren terug. De wedstrijd draaide volledig en Musetti kreeg nog amper punten gemaakt tegen het eerste reekshoofd. In een mum van tijd stoomde Djokovic naar 6-1 en 6-0.

Begin vijfde set liet Musetti, die duidelijk niet meer zo goed bewoog als in het begin van de partij – zich verzorgen. Het is niet duidelijk waar de Italiaan juist last van had, maar de opeenstapeling van wedstrijden en het feit dat hij tot voor Roland Garros nog nooit een “best of five”- wedstrijd had gespeeld hebben mogelijk een rol gespeeld. Bij 4-0 in de vijfde set in het voordeel van Djokovic gat Musetti er uiteindelijk de brui aan.

In de kwartfinale treft Djokovic opnieuw een Italiaan, Matteo Berrettini (ATP-9). Die profiteerde in zijn vierde ronde van de opgave van Roger Federer (ATP-8)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

Meer nieuws