Home » ATP » Goffin klaar om Belgische kleuren te verdedigen op ATP Cup: “Ongelofelijk”

Goffin klaar om Belgische kleuren te verdedigen op ATP Cup: “Ongelofelijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Een nieuw seizoen dat start met een nieuw concept: de ATP Cup. David Goffin (ATP-11) is alvast fan.

Op 3 januari gaat de veelbesproken nieuwe landencompetitie, de ATP Cup, van start. Voor België verdedigen David Goffin (ATP-11), Steve Darcis (ATP-157), Kimmer Coppejans (ATP-160), Sander Gillé (ATP D-39) en Joran Vliegen (ATP D-47) de landkleuren. “Ik ben heel benieuwd en kan niet wachten om aan het toernooi te beginnen”, vertelt Goffin. “Op papier oogt de ATP Cup ongelofelijk.”

Goede zaak

“Volgens mij is het toernooi een goede zaak”, gaat de Luikenaar verder. “Ik heb er altijd van gehouden om voor België te spelen. Het is erg leuk om het jaar te kunnen ingaan met zo’n competitie. Het is groots en het stelt ons in staat het seizoen meteen met topwedstrijden te beginnen.”

Het toernooi, dat plaatsvindt in Perth, Brisbane en Sydney, heeft tegenover zijn grote concurrent de Davis Cup enkele interessante troeven. Zo is er een prijzenpot van maar liefst 13,3 miljoen euro en kunnen er ook tot 750 ATP-punten gewonnen worden. “Bovenal speel je voor je land, maar als je als speler ATP-punten kan winnen, is dat ook interessant voor je ranking.

Groep C

België is op de ATP Cup onderverdeeld in Groep C en neemt het daarin op tegen Moldavië (3 januari) Groot-Brittannië (5 januari) en Bulgarije (7 januari). In elk duel worden twee enkelwedstrijden en één dubbel afgewerkt naar twee winnende sets. De zes groepswinnaars spelen de kwartfinales, net als de twee beste tweedes. In totaal nemen 24 landen deel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS