Home » ATP » Goffin klaar voor European Open: “Vertrouwen getankt met zege tegen Alcaraz”

Goffin klaar voor European Open: “Vertrouwen getankt met zege tegen Alcaraz”

Goffin klaar voor European Open: “Vertrouwen getankt met zege tegen Alcaraz”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen (ATP 250) speelt David Goffin (ATP-58) zijn openingsduel tegen het jonge Belgische talent Gilles-Arnaud Bailly (ATP-1185). De Luikenaar herstelt nog van griep maar hoopt op een sterke prestatie in Antwerpen.

Goffin zal op de European Open in de eerste ronde starten met een Belgisch duel tegen wildcard Bailly. Op een persconferentie blikte hij vooruit naar zijn eerste partij.

De hoogst gerangschikte Belg heeft niets dan lof voor zijn eerste tegenstander:”Ik ken hem nog niet zo goed maar tijdens de Davis Cup heb ik hem de eerste keer ontmoet.”

“Bailly is een talentvolle speler. Hij heeft dit jaar bij de junioren met twee grandslamfinales al knap gepresteerd. Hij kan een mooie toekomst uitbouwen maar ik hoop dat ik hem in de eerste ronde nog kan kloppen.”

(lees verder onder de Instagrampost)

De Luikenaar is fysiek nog niet helemaal top omdat hij nog herstelt van ziekte: “Na het toernooi in Astana ben ik ziek geworden. Ik had griep en lag enkele dagen in mijn bed. Gelukkig was het geen corona. Ik heb verschillende keren negatief getest op Covid-19.”

“Ik ben nu ook nog niet volledig hersteld maar ik hoop de komende dagen steeds beter te worden. Ik hoop te starten met een zege tegen Bailly en vervolgens verder te geraken in het toernooi.”

Goffin evalueerde tot slot nog zijn seizoen tot dusver. Hij ziet zowel positieve als negatieve punten: “Mijn seizoen verloopt dit seizoen met hoogtes en laagtes. Ik heb op de US Open mijn beste resultaat op een Grand Slam geëvenaard en in Marrakech de titel gewonnen. Met mijn zege tegen Carlos Alcaraz (ATP-1) heb ik vertrouwen getankt.”

“Ik mis echter constante prestaties in mijn seizoen. Vaak heb ik wedstrijden verloren waarin ik de zege nog weggaf. Als ik die wedstrijden win, kan ik terug in de top dertig terechtkomen.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws