Home » Geen categorie » Goffin klimt naar hoogste ATP-ranking ooit

Goffin klimt naar hoogste ATP-ranking ooit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-11) maakt na zijn kwartfinale op Roland Garros een mooie sprong op de ranking. Hij stijgt van de dertiende naar de elfde plaats, en is nog één plekje verwijderd van de top tien.

Goffin schaarde zich in Parijs bij de laatste acht, maar grijpt in de nieuwe ATP-ranking nipt naast een plaats in de top tien. De elfde plaats is zijn hoogste notering ooit. Hij telt 65 punten achterstand op nummer tien Richard Gasquet. Helemaal bovenaan de lijst blijft Novak Djokovic koploper, voor Andy Murray en Roger Federer.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Een klim in het klassement zit er evenwel nog niet meteen aan te komen. Vorig jaar bereikte Goffin de finale in Rosmalen, maar dit jaar moet hij verstek laten gaan voor het Nederlandse grastoernooi.

Goffin is de enige Belg in de top honderd, tweede Belg is Steve Darcis op de 145e plaats. Arthur De Greef (ATP-187) en Ruben Bemelmans (ATP-191) staan nog net binnen de top tweehonderd.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER