Home » Geen categorie » Goffin klopt Fransman in Parijs en zet grote stap richting Londen

Goffin klopt Fransman in Parijs en zet grote stap richting Londen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-10) heeft zijn eerste partij op de Rolex Paris Masters (Frankrijk, € 4 507 375) gewonnen. Hij klopte de Fransman Adrian Mannarino (ATP-28) in drie sets.

Goffin begon goed aan zijn partij tegen Mannarino, die de jongste weken in uitstekende doen is. Onze landgenoot won de eerste set met 6-2, maar daarna slopen er wat foutjes in het spel van de Luikenaar. Mannarino zette Goffin onder druk, brak hem tweemaal, en pakte de tweede set met 2-6.

Goffin liet zich echter niet ontmoedigen, en kwam al snel een break op voorsprong in set drie. Hij gaf de voorsprong niet meer uit handen en won de set met 6-3. De partij duurde iets minder dan anderhalf uur. In de achtste finales volgt een duel met Julien Benneteau (ATP-83), die Jo-Wilfried Tsonga in drie sets naar huis stuurde.

De ATP Finals in Londen zijn nu heel dichtbij voor Goffin. Indien Goffin zou verliezen in de achtste finale, dan kan hij zijn ticket nog kwijtraken als het tot een finale komt tussen Juan Martin Del Potro (ATP-17) en Lucas Pouille (ATP-18) en de Fransman vervolgens het toernooi zou winnen.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS