Home » Geen categorie » Goffin klopt taaie Zwitser en strijdt om titel in Shenzhen

Goffin klopt taaie Zwitser en strijdt om titel in Shenzhen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-12) heeft de finale bereikt op het ATP-toernooi van Shenzhen (China, $ 731 680). Hij haalde het in drie sets van de taaie Zwitser Henri Laaksonen (ATP-107).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Goffin en Laaksonen waren aan elkaar gewaagd in de eerste set. Goffin werkte twee breakpunten weg en de Zwitser kwam geen enkel moment in de problemen op zijn opslag. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6(7) naar onze landgenoot.

Ook in de tweede set bleven beide spelers sterk serveren. Goffin geraakte niet door de opslag van de Zwitser, die bij 5-6 wel door de opslag van de Luikenaar ging: 5-7. Goffin herpakte zich snel in de derde set, hij sloeg meteen een kloofje en maakte het af op de opslag van de Zwitser: 6-3. De partij duurde 2 uur en 16 minuten.

In de finale volgt een duel met vijfde reekshoofd Alexandr Dolgopolov (ATP-53), die zesde reekshoofd Damir Dzumhur (ATP-40) klopte in twee sets. In onderlinge ontmoetingen staat het 2-0 voor de Oekraïner, de partijen dateren wel van 2010 en 2013.

De laatste titel van Goffin dateert van 2014, toen won hij de ATP-toernooien van Kitzbuhel en Metz. Dit jaar speelde hij de finale in Sofia en Rotterdam. In Sofia verloor hij van Grigor Dimitrov (ATP-8), in Rotterdam was Jo-Wilfried Tsonga (ATP-18) te sterk.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS