Home » Geen categorie » Goffin klopt Thiem en staat in halve finale van ATP Finals

Goffin klopt Thiem en staat in halve finale van ATP Finals

David Goffin (ATP-8) heeft zijn plaats in de halve finale op de Nitto ATP Finals in Londen (Verenigd Koninkrijk, $ 8 000 000) beet. Hij versloeg Dominic Thiem (ATP-4) in twee sets.

De inzet van de wedstrijd was duidelijk: de winnaar stoot door naar de halve finale en krijgt een droomwedstrijd tegen Roger Federer (ATP-2). Goffin en Thiem speelden al voor de elfde keer tegen elkaar. Goffin ging de wedstrijd in met een 7-3 stand in onderlinge ontmoetingen. De laatste twee ontmoetingen, de enigen van 2017, kon de Belg winnen. Zo startte Goffin met een licht mentaal voordeel.

Scheve situatie rechtgezet

Goffin begon echter niet goed aan de wedstrijd. Hij kwam meteen op een 0-3 achterstand te staan en leek weinig te kunnen inbrengen tegen Thiem. Daarna begon de motor van de Oostenrijker te sputteren en won Goffin maar liefst vijf games op rij. Thiem klampte aan maar bij een 5-4 stand pakte Goffin de set dankzij een prachtige passeerbal. Een hoog niveau haalden beide spelers niet, daarvoor lag de foutenlast te hoog.

Solide Goffin naar eerste halve finale op ATP Finals

Aan het begin van de tweede set schudde Thiem de verloren eerste set van zich af en won zijn opslagspel op love. Goffin reageerde meteen, dankzij slim serveerwerk, met een game op love. Opnieuw slopen de foutjes in het spel van de Oostenrijker en Goffin ging als eerste door de service van de tegenstander. De Belg serveerde gedurende de wedstrijd niet hard, maar plaatste de bal erg goed. De foutenlast bij Thiem bleef te hoog en Goffin kon hiervan profiteren. De Oostenrijker maakte een verslagen indruk en wist niet van welk hout pijlen maken.

Bij een 4-1 stand moest Goffin vechten om zijn opslagspel te kunnen winnen. Na heel wat breakpunten weg te werken kwam de Belg op een comfortabele 5-1 voorsprong. Na 1 uur en 10 minuten kreeg Goffin zijn eerste wedstrijdbal op de service van de Oostenrijker. Deze miste hij, maar de tweede was wel raak. Zo staat Goffin in de halve finale van de ATP Finals.