Home » Grand Slam » Australian Open » Goffin knalt naar de kwartfinale

Goffin knalt naar de kwartfinale

David Goffin (ATP-11) staat voor de tweede keer in de kwartfinale van een Grand Slam. Hij won in de vierde ronde van de Australian Open van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP-8).

Onze landgenoot zet zijn goede vorm van de seizoensstart door. In een knappe wedstrijd kon hij in vier sets winnen van Thiem. Het was de achtste onderlinge ontmoeting tussen beide spelers, Goffin leidt nu met 5-3.

Goffin startte het beste aan de partij door meteen door de opslag van Thiem te gaan. De Oostenrijker trok zette de bordjes meteen weer gelijk en kon in de eindfase van de eerste set het verschil maken. Thiem won de set na 43 minuten met 7-5. In de tweede set gaven beide spelers elkaar geen haarbreed toe. Goffin liet vier breakkansen onbenut en een tiebreak moest de beslissing brengen. Onze Belgische nummer één sloeg daar meteen een kloofje en kon deze voorsprong vasthouden: 7-6(4). Zo stond het 1-1 in sets en kon de wedstrijd opnieuw beginnen. (lees verder onder foto)

(null)

(null)

Goffin schakelt versnelling hoger

Aan het begin van de derde set hielden beide spelers elkaar in evenwicht. Bij een 2-2 tussenstand schakelde Goffin een versnelling hoger. Hij beperkte zijn onnodige fouten en liet Thiem vaker in de fout gaan. Goffin won vier games op rij om de set te beslissen met 6-2.

Ook in de vierde set was het Goffin die het spel bepaalde. Vroeg in de set kon Goffin opnieuw door de opslag van Thiem gaan. Naar de eindfase van de set toe, haalde onze Belg opnieuw uit en pakte de set en de wedstrijd met 5-7, 7-6(4), 6-2 en 6-2. Na twee uur en 43 minuten staat Goffin in zijn tweede kwartfinale van een Grand Slam en de eerste Belg die dit bereikt op de Australian Open. (lees verder onder de foto)

(null)

(null)

De top 10 lonkt opnieuw

De sleutel van de match lag volgens Goffin in het winnen van de tweede set.

“Daarna kon ik vanop de baseline druk blijven zetten en mij niveau game na game verhogen.”

Gevraagd naar hoe hij met de hete weersomstandigheden omgaat, zeker gezien Thiem hier blijkbaar wel last van had zei Goffin.

“Tja, ik kan nog gerust vijf sets spelen. Grapje, ik was blij dat aan het eind van de tweede set er wat wolken kwamen, dat heeft wel geholpen.”

Goffin speelt zijn kwartfinale tegen de winnaar van het duel Grigor Dimitrov (ATP-15) of Djoko-killer Denis Istomin (ATP-117).

Door zijn overwinning mag Goffin stilletjes dromen van de top 10. Door de mindere prestatie van Tomas Berdych (ATP-10) verliest deze immers een pak punten.