Home » Geen categorie » Goffin knalt voorbij Tsonga in eerste match van 2017

Goffin knalt voorbij Tsonga in eerste match van 2017

Goffin knalt voorbij Tsonga in eerste match van 2017

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

2016 mag dan nog niet helemaal voorbij zijn, David Goffin (ATP-11) is al begonnen aan zijn seizoen 2017. In Abu Dhabi nam hij de maat van Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) op een exhibitietoernooi.

Na zijn knap seizoen 2016, kreeg Goffin een uitnodiging van de prestigieuze Mubadala World Tennis Championship. Zes deelnemers vechten daar onder elkaar een demonstratietoernooi uit. In de eerste ronde kwam La Goff uit tegen Tsonga. Dat Goffin in meer dan een maand geen match meer gespeeld had, was amper te zien in zijn verschroeiende start. In zijn karakteristieke stijl schoot Goffin in een mum van tijd naar een 4-1-voorsprong met een dubbele break. Tsonga schakelde net op tijd een tandje bij om de eerste set toch nog spannend te maken en wist een tiebreak uit de brand te slepen. Daarin profiteerde de Belg optimaal van de te hoge foutenlast van de Fransman: 7-2.

In de tweede set bleven beide spelers elkaar in evenwicht houden. Bij 5-4 was de maat voor Goffin echter vol. Met een laatste inspanning ging hij nog eens door de opslag van Tsonga, om zo de match binnen te halen na iets meer dan anderhalf uur: 6-4.

Na de match liet Goffin optekenen dat hij in zijn nopjes was: “Ik ben heel blij met mijn prestatie, maar mijn opslag was duidelijk meer solide in de tweede set. Ik starte heel goed, maar dan kwam Jo (Tsonga, nvdr.) terug tot 4-4. Daarna ben ik wel heel consistent blijven spelen tot het einde van de match.” In de halve finale neemt Goffin het op vrijdag op tegen het nummer één van de wereld, Andy Murray. Die was als eerste reekshoofd vrij in de eerste ronde. De Belg kijkt alvast uit naar die confrontatie: “Ik moet me focussen op wat ik moet doen en zal dan kijken of het effectief is tegen Andy (Murray, nvdr.). Het voornaamste doel is om op hetzelfde niveau als vandaag te spelen of om te verbeteren, en om van de match te genieten.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws